To byla jízda

Logo článek

Zdravím všechny kamarády

CB pásma, ale i ostatní co čtou právě tyhle řádky.

„Uff!“ jsem si řekl v neděli ráno při ukládání posledního kontrolního spojení (doma mi pak zmrzl úsměv, když jsem zjistil že deník je prázdný) do Deníku CL6. Bylo to náročné a prakticky jsem se kromě spánku v noci od vysílačky nehnul. Neustále byl někdo na pásmu a v éteru to žilo. Žádní rušáci ani Rusáci se neukázali prostě pásmo bylo klidné.

Panorama
Západní panorama

Popisovat tady průběh expedice jak a s kým a v kolik bylo to nebo to spojení nebudu. Má sklerotická paměť mi to ani neumožní. A stejně už to tady na webu nebo jinde psali.

Mates Brno na smrku
Podzímní Éter 33 alebo ako MAFIA „Radegastov lapala“
PE-33 Dyleň 2018
PE33 a exp.Pohádka ako kontrolka

Obdivuji lidi co si tohle pamatují a do detailu vypisují průběh 😉

V pátek ve 14 hodin, s hodinovým zpožděním, při výjezdu z Frýdku-Místku směr Nový Jičín mne zastihla průtrž mračen s pěkným slejvákem. Výhoda byla, že se prakticky od Rychaltic až do Nového Jičína jede v koloně na dvojku takže ten déšť ani nevadil. Další průběh cesty byl už relativně klidný a od Vsetína se počasí už zlepšilo. Něco po 17 hodině jsem dorazil do cíle Mikulčin vrch. Bylo zde zataženo, mlha a asi 15°C. Podle rozhovoru s místními je to po parném létě první škaredý den kde není vidět víc jak 30 metru daleko.

Rychle ubytovat, pojíst a uhasit žízeň

Občerstvení
Občerstvení

a můžu se pustit do stavění antény. Všechny dostupné chatky byly už od května zamluvené tak mi byl nabídnut apartmán na konci komplexu Chaty Arnika. Už jednou tady na kraji komplexu stály antény a to v září 2013 kdy mi s expedicí pomáhal Michal Domaslavice.

Antény 2013
Antény v roce 2013

Letos však směrovka byla nad mé síly, proto stavím jen půlku a i ta stačila.

Půlka anténa
Půlka anténa

Po menší večeři zajdu ještě do Šenku na pár drbů. Je tu docela živo asi nějaký sraz po X letech ze školy, ale i štangastů je tu několik i s ohledem na polohu hostince od obytných domů nejbližší vesnice. Není se čemu divit když koukám na zaparkované čtyřkolky, které pak pozdě v noci tůrovali za zpěvu Galánečky. Nejsem pijan takže dvě piva stačily. Ještě zkontrolovat vybavení projít pásmo a mohlo se jít spát. Nikdo na pásmu to bylo divné. Nevěnoval jsem tomu pozornost.

Vysílací místo
Vysílací místo

Ráno bylo trochu zima, ale kafe zahřálo. Venku mlha s viditelnosti asi 30 metrů. Zapínám CíBíčko a hodinu skenuji na pásmu. Nic, nikde nikdo. Je to podezřelé. Zakličuji a ani kostičky S-metru se neukážou.
V sedm přeladím na CH12 kde běží Valašské kolečko a taky nic. Kontroluji kabel, psv vše v pořádku. Napadlo mne  zapnout druhou vysílačku. A ejhle najednou se ozvaly hlasy. Pak mi to došlo. Mám zatáhly RF. Dávám ho do správné polohy zakličuji na Alamatce a kostičky na Prezidentovi málem utekly z displeje.
Rozdávám první body a pak už se to jen kupí. Lidé na pásmu přibývají. Žádné rušení a Čechy jsou taktéž slyšet.

Kýta na grilu
Sobotní Menu „Kýta na grilu“

Hodně jsem za ten den a noc odposlechl a musím říct, že někteří CíBíčkáři jsou fakt vynalézaví. Hlavně na daleké spojení kdy prakticky jeden nebere druhého. Do toho další CB kamarád vše zrelátkuje a ejhle spojení je na světě.
I tohle se dělo vězte a kdybych to neslyšel na vlastní uši také bych nevěřil i zápis z došlých deníků to potvrdil. Nechám to však na svědomí hříšníkům. V příštím ročníku budu vyžadovat kompletní zápis podle Propozic.
Já vím v dnešní době mobilů a internetu lze vše (udělat spojení) vyřešit v klidu po mobilu nebo přes Messenger. Proti tomu nikdo nic neudělá a jak už jsem psal nechám to jen na svědomí soutěžících.

Co dodat? Jak už jsem hodně-krát psal a mluvil letošní závod byl naozaj perfektní 👌a proto děkuji všem kdo se účastnili i všem kdo byl na pásmu i všem co čtou tyhle řádky.

S pozdravem MateS FM

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Nejhlasovanější
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Matej Lexa
5. 10. 2018 17:22

Zamlženo a 15oC….jsem tak nějak doufal, že to není komentář k tomu škopku. A nebyl. Zajímavé počteníčko. Jednou jsem už na Mikulčáku byl, letos v březnu před Lopeníkem, ale nemůžu si to teď vybavit – z té verandy s anténou je výhled i na Slovensko?