František

Je to už skoro dvacet let, co jsem poprvé na vysílačce slyšel znělku Cestičky okolo Frýdku a tenkrát jsem nechápal co to z toho rádia, které poslouchal kolega v práci, vychází.

Zapálený moderátor informoval, zdravil, přál a povídal si s kamarády, které mnohokrát ani nikdy neviděl. Každou neděli ve dvacet hodin dával Výzvy na kanále

FRANTA HOKEJ FRÝDEK

a dnes mu věnuji s tichou vzpomínkou těchto pár vět.

V případě Franty bych věřil, že „na video“ (na vlastní oči) znal tři čtvrtě cíbíčkářů se kterými mluvil na vysílačce, a to dělalo Frantu Frantou.

Na vlastní oči ho znám i já a vlastně i díky němu a jeho Cestičce jsem se dostal k vysílačce. Slovo dalo slovo a stali se z nás kamarádi.

Vzpomínám, že všechny chtěl vidět. Chtěl se všemi mluvit nejen v éteru. Jezdil po Moravě i do Čech po různých srazech, zdravil se a debatoval a byl šťastný.

Byl zapálený bojovník. V roce 2007 bojoval nejen v CB lize, ale i s vrozenou vadou srdce, která se zrovna v tomto roce prokázala. Bojoval a zvítězil (v lize byla Expedice Morava druhá :). Ano Expedice Morava byla jeho dalším dítětem a často jsme ho mohli slyšet i z různých kopců, kopečků a portejblů.

Miloval vysílání. Miloval hokej a místní sporty, byl moravský patriot, miloval práci na PC a v posledních letech i práci na zahradě a kolem domu kde se přestěhoval z města a stal se z něj

FRANTA HOKEJ BAŠKA

Děkuji Franto za chvíle a veškerý čas který si nám cíbíčkářům věnoval.
Děkuji za rady, které si mi dal. Děkuji za vzpomínky, které nosím a budu nosit po celý čas v sobě.
Každou neděli „Ve dvacet“ vzpomenu na Tebe a doufám že to budeš kontrolovat.

Je mi líto že musím oznámit tuto smutnou zprávu, ale dnes nás navždy opustil kamarád
Franta Hokej Baška

Nezapomenu

Pár vzpomínkových fotek

Celé album s Frantou nalezneš TADY

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře